Startsida
Stugor
Bokning och prislista
Hitta till oss
Om Karlsudd

Historia:
På 1600-talet bodde greve Karl Brahe på Rydboholms slott, och hans son, Karl, fick sin bostad längst ut på udden, på Karlsuddsnäs som då hette Gammelgården. Runt 1900 började stockholmsbor bygga sommarbostäder på Karlsudd, som då blev en av sekelskiftets nya centralpunkter i innerskärgården.

Det sades om Karlsudd, att här förenades den yttre skärgårdens natur med den grönska som påminner om Mälarbygdens vegetation. Karlsudd gick in i 2000-talet med en ganska unik bevarad miljö och med ett stort antal äldre hus som förklarats ovärderliga resp. mycket värdefulla.

Närmaste omgivningar:
Här är nära till naturen med vandringsleder och cykelleder. Närmaste golfbana, Waxholms Golfklubb, ligger på mindre än 5 km avstånd. Bad med sandstrand, klippor och grillmöjligheter finns vid Bogesunds slottsbrygga, en knapp kilometer från Gun i Backen. Bakom Bogesunds slott finns ett trivsamt slottscafé.

Tar man sig en dryg kilometers promenad till Karlsudds brygga allra längst ut på udden, kan man ta sig ett dopp vid den lilla stranden. Från bryggan avgår reguljär båttrafik till Vaxholm och till Stockholm. Se vidare Waxholmsbolagets turlistor.

Bogesunds slott är en sevärdhet som kan beses med guide på lördagar och söndagar kl. 14.00 under juli och augusti 2006. Slottet byggdes av riksdrotsen, greve Per Brahe d.y. 1654.

Turistinformation:
För att få veta mera om vad som finns att uppleva i Vaxholm, se Roslagens Turisthemsida, Upplev Vaxholm eller kontakta Turistbyrån, telefon 08-541 314 80. Dessutom finns diverse informationsbroschyrer i varje stuga.

Uppdaterad tisdagen den 26 juni 2012